Τρίτη 9 Ιουνίου 2009

καμπανακι για αμαζονιο



Σύμφωνα με έρευνα Βρετανών επιστημόνων, το 85% του τροπικού δάσους του Αμαζονιου θα καταστραφεί με μια αύξηση 4βαθμών κελσίου της παγκοσμιας θερμοκρασίας, ενώ ακόμη και μια μετρια αυξηση θα προκαλεσει καταστροφή του ενός τριτου των δέντρων στα επόμενα 100 χρόνια. Οι επιστήμονες τονίζουν οτι ακόμα και αν μειωθούν σημαντικά οι ρυθμοί αποψήλωσης αλλα και οι εκπομπές διοξείου του άνθρακα, η ζούγκλα σύμβολο της Ν.Αμερικής δεν εχει καμία πιθανότητα να σωθεί.Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι τροπικές ζώνες πάντα καθόριζαν τα παγκοσμια καιρικά συτήματα και ο θάνατος του Αμαζονίου θα τα αλλάξει για πάντα προκαλώντας ακραία καιρικά φαινόμενα..
(ππμ)

2 σχόλια:

  1. Η περιβαλνοτικη μολυνση ειναι στην φυση του καπιταλισμου.....Οταν τα εργοστασια για να μην χασουνε λεφτα δεν μειωνουν τους ρυπους και την αλογιστη και χωρις σχεδιο παραγωγη μας κατηγορουν οτι εμεις φταιμε και να μην πεταμε τα σκουπιδια κατω και να κανουμε ανακυκλωση και παρε βιολογικα αυτοκινητα και παρε το ενα και πληρωνε το αλλο και παρε και μια πρασινη οικονομια στην μαπα για νη μην ξεχνιωμαστε και πληρωνε την κιολας..και για να φανταστεις η Αμερικη δεν εχει υπογραψει την συνθηκη του Κιοτο....φαντασου..θα ειχε αγορασει το 100% των ρυπων του κοσμου..
    Μονο ο λαος μπορει να κανει την αλλαγη και να πει ενα στοπ στην καταστροφη του περιβαλοντως ανατρεποντας τον καπιταλισμο και αντικαθιστοντας τον με το τον σοσιαλισμο

    Βρηκα και ενα ωραιο αρθρο στο ιντι

    http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1030850

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. συμφωνω φυσικα και επαυξάνω...αυτο δεν σημαινει οτι εμεις πρεπει να λειτουργούμε αλόγιστα...οι μεγάλες πολυεθνικες με την απόλυτη συμπαρασταση των κεφαλαιοκρατικών κυβερνήσεων κανουν πραγματικά οτι θέλουν..αυτές οι συνθήκες-αν και θα μπορούσαν να επιφέρουν κάποιες βελτιώσεις- ειναι κυρίως για τα μάτια του κόσμου...απο την στιγμή που δεν θίγεται το αλόγιστο κερδος(ή απλα το κερδος) και η λογική της καπιταλιστικής ανπτυξης , ε , δεν μπορούν να γίνουν και πολλα οσοι ακτιβιστές της greenpeace και αν κρεμαστουν απο καραβια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή