Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2009

ΕΛ.ΑΣ. : ΝΑ...ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΕΙΣΤΕ ΠΡΩΤΟΙ...



λοιποοον ψάρεψα από κάπου αυτό το καταπληκτικό δελτίο τύπου της αγαπημένης σε όλους Ελληνικής Αστυνομίας...μπράβο στο όργανο..ΑΞΙΟΣ ΑΞΙΟΣ...
εντάξει λιιιγο χιούμορ από μέρος τους δεν βλάπτει..τόσες όμορφες στιγμές μας έχουν χαρίσει!τι να πρωτοπείς! ναυτεργάτες,συνταξιούχοι,φοιτητές,μετανάστες,μαθητές,Αλέξης και πόσοι αθώοι,αγρότες..όλοι(πολλοί τελοσπάντων έχουμε την εμπειρία μας από δαύτους όλα τα χρόνια.). βέβαια δεν γίνονται όλα λόγω μειωμένης κρίσης-σκέψης ή νοητικής καθυστέρησης.οι ανώτεροι τους(οι πολιτικάντηδες που υπηρετούν το κεφάλαιο)έχουν τις περισσότερες ευθήνες.στην τελική υπηρετούν το (αστκό) κράτος, όπου κράτος η οργανωμένη επιβολή της μίας τάξης πα΄νω στην άλλη (στην προκειμένη της αστικής στην εργατική). εν κατακλείδι,τους έχει φάει η μαλακ@#@!α θα γινόταν και αυτό!
υ.γ.για την πολιτοφυλακή στα πλαισια του σοσιαλισμού η ιστορία είναι τελείως διαφορετική!!

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2009

JUMBA(?) MAGES

ΑΝΤΙΓΡΑΦΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ http://knelesvou.blogspot.com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Εκτελεστική Γραμματεία του Π.Α.ΜΕ καταγγέλλει την πολυεθνική JUMBO που συνεχίζει να χτυπά τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και προσπαθεί να ποινικοποιήσει τον αγώνα που αναπτύσσεται απαιτώντας την ανάκληση της απόλυσης εργαζόμενου από την επιχείρηση.

Η εργοδοσία κατέφυγε σε ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, του Σωματείου Εργαζομένων στα Καρφούρ και των στελεχών του Π.Α.ΜΕ, Γιώργου Πέρρου (μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του Π.Α.ΜΕ), της Μαρίας Τσαγκατάκη (Προέδρου του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας), του Θωμά Χόρτη (Προέδρου του Σωματείου Καρφούρ - Μαρινόπουλος), του Γιάννη Κομνηνού (Προέδρου του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας), του Νίκου Νικολόπουλου (Απολυμένου από τα JUMBO) και του Αντρέα Πουλικόγιαννη (Μέλους της Διοίκησης του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Πειραιά), απαιτώντας:
1. τη φυλάκιση μέχρι ενός έτους,
2. καταβολή ποσού 100.000 ευρώ για τον καθένα,
3. να εκδοθεί προσωρινή διαταγή για παύση κάθε συνδικαλιστικής δραστηριότητας μέχρι να δικαστεί η προσφυγή.

Ενημερώνουμε τους εργαζόμενους ότι η επιχείρηση JUMBO απέλυσε εργαζόμενο που διεκδικούσε τα δικαιώματα των συναδέλφων του, μετά από προσπάθεια εξαγοράς και απειλών. Για τα παραπάνω κατατέθηκε μήνυση για την οποία δεν έχει διαταχθεί δίωξη και γι’ αυτό υπάρχουν μεγάλες ευθύνες σε βάρος των υπευθύνων. Αντίθετα με ευθύνη των εισαγγελικών αρχών και του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, χτυπήθηκαν οι κινητοποιήσεις, έγιναν συλλήψεις και διώκονται δικαστικά στελέχη του Π.Α.ΜΕ.

Το Π.Α.ΜΕ θέτει ένα σοβαρό ζήτημα. Δε μπορεί να βρεθεί δικαστής που θα πάρει την ευθύνη της καταδίκης των συνδικαλιστικών στελεχών και την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης. Αυτό είναι μήνυμα!
Να το πάρουν σοβαρά υπ’ όψιν κυβέρνηση και αρμόδιες αρχές. Η πρόκληση αυτή, της επιχείρησης JUMBO, είναι πρόκληση κατά του ταξικού εργατικού κινήματος, κατά του συνόλου της εργατικής τάξης και θα πάρει αποφασιστική απάντηση. Το Π.Α.ΜΕ θα συνεχίσει με συνέπεια τον αγώνα για την υπεράσπιση του δικαιώματος στη δουλειά, των συνδικαλιστικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, για την άμεση επαναπρόσληψη του απολυμένου.

Καλούμε τους εργαζόμενους να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του Π.Α.ΜΕ και να στηρίξουν αποφασιστικά την πάλη κατά της επιχείρησης JUMBO και την επίθεση που έχει εξαπολύσει.
Να πάρουν μαζικά μέρος στη Συγκέντρωση αύριο Παρασκευή 6/2 στις 5.30 μ.μ. στο κατάστημα JUMBO στα Πευκάκια στην Αθήνα.
Το Σάββατο 7/2 στις Συγκεντρώσεις σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.

ολοι μα όλοι στις συγκεντρώσεις των πόλεων τους!!

Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2009

manic street preachers - if you tolerate this your children will be next


σήμερα το φουεντε οβεχούνα ποστάρει ένα από τα αγαπημένα του τραγούδια,τόσο σε μουσική όσο και σε στίχους..οι MANIC STREET PREACHERS είναι Ουαλοι,εμφανίστηκαν στα μέσα προς τέλη της δεκαετίας του '80..έχουν μια σοσιαλιστική "χροιά" στους στίχους τους..όπως φαίνεται και από το σημερινό τραγούδι..αντι-ιμπεριαλιστική όπως έχουν δηλώσει ιδεολογία.Επίσης έχουν δώσει συναυλία στην Αβάνα(Κούβα) προσκεκλημένοι του Φιντέλ..Το τραγούδι αναφέρεται στον Ισπανικό εμφύλιο και την ιδέα του εθελοντισμού στις ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΑΞΙΑΡΧΙΕΣ τους κομμουνιστές δηλαδή από όλο τον κόσμο που πήγαν να πολεμήσουν στο πλευρό των συντρόφων τους τους φασίστες του Φράγκο..ο τίτλος είναι παρμένος από μια αφίσα της εποχής η οποία έδειχνε ένα δολοφονημένο παιδί από τους φασίστες και από κάτω έγραφε if you tolerate this your children will be next...
πιστεύω το χειρότερο είναι ότι ο τίτλος είναι τρομερά επίκαιρος και σήμερα..σε όλο τον κόσμο...
το τραγούδι εμπεριέχεται στον δίσκο τους this is my truth tell me yours (1998)

Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2009

rage against the machine


Rage Against The Machine - No Shelter (Official Music Video) - For more amazing video clips, click here

The main attraction - distraction
got ya number than nnumber than numb
Empty ya pockets son; they got you thinkin that
What ya need is what they sellin
Make you think that buyin is rebellin
From the theaters to malls on every shore
Tha thin line between entertainment and war
The frontline is everywhere, there be no shelter here
Speilberg the nightmare works so push it far
Amistad was a whip, the truth was feathered and tarred
Memory erased, burned and scarred
Trade in ya history for a VCR

Cinema, simulated life, ill drama
Fourth Reich culture - Americana
Chained to the dream they got ya searchin for
Tha thin line between entertainment and war

There be no shelter here
Tha frontline is everywhere

Hospitals not profit full
Yet market bulls got pockets full
To advertise some hip disguise
View tha world from American eyes
Tha poor adore keep fiendin for more
Tha thin line between entertainment and war
They fix the need, develop the taste
Buy their products or get laid to waste
Coca-Cola is back in the veins of Saigon
And Rambo too, he got a dope pair of Nikes on
And Godzilla pure muthafuckin filler
To keep ya eyes off the real killer

Cinema, simulated life, ill drama
Fourth Reich culture - Americana
Chained to the dream they got ya searchin for
Tha thin line between entertainment and war

American eyes, American eyes....
View the world from American eyes
Bury the past, rob us blind
And leave nothin behind

Just stare
Relive the nightmare.

pink floyd another brick in the wall



1979 Θατσερική Αγγλία...από την στιγμή της κυκλοφορίας του κομματιού των πινκ φλοϋντ έγινε ύμνος για κάθε διεκδίκιση σε θέματα που αφορούν τα εκπαιδευτικά συστήματα..

ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ FUENTE OVEJUNA

1)το μπλογκ αυτό δημιουργήθηκε όχι για κανάν' άλλο λόγο αλλά για να "δω πώς είναι" να εχεις μπλογκ!
2)το μπλογκ της φουέντε οβεχούνα (οχι της ισπανίας-αυτό εδώ εννοώ) θα συμβάλει όσο μπορεί με τα πενιχρά μέσα που διαθέτει στην ενημέρωση του ελληνικού λαού(και όποιου άλλου ξέρει ελληνικά,το μπλογκ δεν έχει πρόβλημα) την διάδοση των ιδεών της ελευθερίας(οχι εθνικής ή αστικής αλλά-ΤΑΞΙΚΉΣ-) της κατάργησης της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο...
3) η Φουέντε Οβεχούνα θεωρεί πως παράλληλα με την αδιάκοπη μάχη της αλλαγής συνειδήσεων,της διεκδίκησης και της προάσπισης των συμφερόντων της εργατικής τάξης βαδίζει η μουσική και η τέχνη γενικότερα(η αγάπη της ΦΟΥ.ΟΒ. είναι η μουσική).Αυτό σημαίνει και την προβολή μουσικής ή μουσικών ιστοριών από διάφορες εποχές καταστάσεις γεγονότα κλπ.
4)η FUENTE OVEJUNA δεν έχει σχέση και διάθεση να εμπλακεί με φασίστικες-ναζιστικές-ρατσιστικές αντιλήψεις...δηλαδή ξεκινάμε με βάση την ανθρώπινη υπόσταση!
5)το μπλογκ της ΦΟΥ.ΟΒ. βρίσκεται σταθερά και αταλάντευτα δίπλα παράλληλα και μέσα στις γραμμές της πρωτοπορίας της εργατικής τάξης(κατά Λένιν)...το ξεκαθαρίζουμε αυτό!
6)η ΦΟΥ.ΟΒ. παρακαλεί κάθε μέλος περαστικό αναγνώστη συναγωνιστή κλπ να μην βρίζει συνεχώς...υπάρχει η σκέψη υβριστικά(πέρα από κάθε όριο) σχόλια να κόβονται..(θα ξεκαθαριστεί σε επερχόμενη συνεδριακή συνεύρεση των συντελεστών της ΦΟΥ.ΟΒ. τα όρια καθορίζονται από την κοινή λογική(το σημείο αυτό είναι θολό..θα συζητηθεί)
ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ